RSS Feed

Marsipaaniruusukakku

joulukuu 7, 2010 by Meillä Leivotaan

DSCF3626

Tämä on tämän näköisistä marsipaaniruusukakuista viides. Pursotukset neljässä aiemmassa ovat Flora Vispiä, tässä ihan laktoosittomasta kuohukermasta. Marsipaaniruusut on itse käsin muotoiltu. Vihreän marsipaanin alla on kosteussulkuna käytetty sokerikreemiä. Kakun täyte on valkosuklaa-mustikka-mascarponetäyte. Kostutuksena laktoositon maitojuoma, vaniljasokerilla maustettuna. Koristeena muutama syötävä koristehelmi. Vihreän marsipaanin kuviointi on tehty öljytyllä leipäveitsellä (katso marsipaanikoristeet). Etsin kakkua, joka olisi näyttävä ja johon saisi harjoiteltua marsipaaniruusujen tekoa. Netistä löysin jotain vastaavaa ruudukointia, helmikoristeineen ja lopputulokseksi tuli tällainen. Kahdesta ensimmäisestä tuli sen verran maistuvia, että piti tehtailla useampiakin eri tilaisuuksiin.

DSCF3591

 Pursotuksiin olin tyytyväinen vasta viidennen kakun kohdalla. Taas vihreän marsipaanin sävyn sain sekoiteltua tähän ensimmäiseen versioon paremmin. Yritin etsiä antiikinvihertävää vaaleaa sävyä ja tässä se onnistui mielestäni paremmin. Värittömän tavallisen marsipaanin sekoittaminen vihreään marsipaaniin antoi parhaan lopputuloksen. Kun taas valkoisen marsipaanin sekoittaminen vihreään ei ollut sävyjen kannalta se paras idea. Viidenen kakun kohdalla jouduin siihen kuitenkin tyytymään, koska normaalisävyistä marsipaania ei ollut saatavilla. Vihreän marsipaanin pinnan tasaisuudessa on vielä kehittelemisen varaa. Digikuvat kakusta näyttävät epätasaisuudet, pienetkin, armotta, olipa kyseessä liian syvän kuvioinnin teko veitsellä tai helmen painaminen turhalla voimalla valmiiseen pintaan.

DSCF3120

Tässä ensimmäinen Marsipaaniruusukakku. Kokemuksena viiden samanlaisen kakun tekeminen oli kehittävä. Joka kerralla oppi mitä seuraavan kakun kanssa ei ainakaan tee. Samoin ensimmäisten kakkujen kohdalla kunnollista pursotinta ei ollut käytössä. Vasta kolmas kakku sai pursotuksensa kunnollisemmilla välineillä. Eron huomasi heti. Vaikka kakun teko on kehittelyä ja opettelua tässä vaiheessa, jokaisen kakun jälkeen valtasi tyytyväisyyden tunne, kun näki kättensä jäljen ja sen mitä niillä on saamnut aikaiseksi.

DSCF3617

t.Meillä Leivotaan


Ei kommentteja »

No comments yet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *