RSS Feed

Mustikkamascarponetäyte valkosuklaalastuilla

toukokuu 4, 2014 by Meillä Leivotaan

DSCF3478

Mustikkamascarponetäyte parannettuna versiona. Vuosi sitten tein kevään kiitoskakkuihin viimeksi tätä mainiota täytettä, mutta nyt uusittuna versiona. Flora Vispi korvattu laktoosittomalla kermalla. Mustikkahillon määrää myös hieman vähennetty. Tomusokerin jätin tällä kertaa kokonaan pois. Liivatteen määrä laskettu noin puoleen aiemmasta. Kakkupohjaan tulee sokerivettä, kakun päälliseen makeaa marsipaania, enkä kuitenkaan halua liikaa makeutta kakkuun. Tomu jäi siis kokonaan pois. Paranneltu resepti tässä:

Mustikkamascarponetäyte 2014

165 g mustikkahilloa (itse käytin Saarioisten mustikkahilloa)
250 g kuohukermaa (2,5dl)
250g mascarponejuustoa
8g liivatetta

Kuohukermasta vaahto, lisää muut aineet paitsi liivate. vatkaa sekaisin. Liota liivatelehtiä n. 5 min kylmässä vedessä. kaada vesi pois. Sulata kattilassa liivate ja lisää koko ajan sekoittaen pitkänä norona liivate täytteen joukkoon. Tästä riittää 28cm kokoisen kakun täytteeksi kahteen väliin.

DSCF3495

Täytteen päälle olen lisännyt Pandan valkosuklaata raastettuna isoimmalla raastinkoolla. Rouheenakin olen kokeillut, mutta suu-tuntuma ei ole kiva rouhemuotoisessa. Lastut passaa paremmin minun suuhun. On aina aika outoa, jos jotain kovempia kokkareita on kakun sisällä. Menee enemmän aikaa epämiellyttävään tunteeseen, että mitä mulla on suussa, mikä tää on. Raastetut lastut sulaa kielellä saman tien, antavat makua, mutta eivät ehdi oudoksuttaa syöjiä sulavuutensa takia.

DSCF3521

Tämä on omista täytteistä kyllä ehdoton ykkönen, josta itse tykkään eniten. Lasten makuun Kick-lakritsiSalmiakki -täyte ja Pätkis -täyte tuntuvat edelleen olevan suurimmassa suosiossa, samoin simppeli suklaa-kermavaahto yhdistelmä. Tänä vuonna taas työn alla perinteiset kevään kiitoskakut lasten tarhoihin ja kouluun. Samanlaiset kuin viimevuonna, mutta hieman paranneltuna versiona sen mukaan mitä viimeisen 8kk aikana oppinut. Huomenna pitäisi askarrella melkoinen määrä marsipaaniruusuja ja ABC:ltä on hakeminen lisää kermaa. Kulutus on melkoinen 😉 Samoin sokerilla ja kananmunilla, yllätys yllätys.

T. ML


2 Comments »

 1. Etsiresepti sanoo:

  Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

 2. Sopii oikein hyvin 🙂 Sitä varten reseptejä julkaistaan että ne olisivat ihmisten saatavilla, kun tarve iskee. Saa linkata. T.ML

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *