RSS Feed

Sokerikreemi (kosteussuluksi marsipaanin ja sokerimassan alle)

elokuu 29, 2010 by Meillä Leivotaan

IMG_2590

Sokerikreemi

100 g voita (Hyla tai laktoositon)

3 dl tomusokeria

1 tl vaniliinisokeria/ tai yhden halkaistun vaniljatangon siemenet veitsellä kaavittuna

1 tl vettä

Ota voi esille hyvissä ajoin ennen kreemin tekoa. Huoneenlämpöinen voi vaahdottuu helpoiten. Leikkaa 100g voita pieniksi viipaleiksi ja asettele vatkauskulhon pohjalle ja reunoille siten että 0,5cm ohuisen palaset eivät ole päällekkäin. Näin voi pehmenee noipeimmin. Kun voi sopivan lämpöistä, lisää kulhoon vaniliinisokeri, ja siivilää apuna käyttäen sihtaa tomusokeri kulhoon. Aloita vatkaaminen alhaisimalla teholla jotta tomusokeri ei pöllyä. Vatkaa ensin kunnes kaikki tomusokeri sekoittuu kunnolla voihin ja jatka sitten kunnes seos vaalenee. Lisää lopuksi 1 tl vettä ja sekoita huolellisesti. Kreemi on valmista levitettäväksi kakun pinnalle. Se toimii kosteussulkuna, niin ettei kakun kosteus nouse marsipaani- tai sokerimassapäällysteen pintaan. Tätä käytetty mm. marsipaaniruusukakkuun. Tomusokerin ja veden voit myös korvata käyttämällä sokeria, johon lisätty vettä ja seos keitetty niin että vettä seokseen ei ole jäänyt lähes laisinkaan. Seos valutetaan aavistuksen jäähtyneenä todella kapeana vanana kreemin sekaan samalla kun yleiskone sekoittaa kreemiä isolla vaihteella. Tässä saa varoa lisäämästä liian nopeasti, sillä voi saattaa sulaa kokonaan. Vanaa kaataessa voi pitää taukoja. Valmiin kreemin voi pakastaa ja käyttää uudelleen vatkattuna esim. kakkuihin tai bebe-leivoksiin. Kreemiä ei saa mikrottaa. Annettava sulaa huoneenlämmössä yön yli.

DSCF7471


Ei kommentteja »

No comments yet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *